DEVENTER – In de week van 27 t/m 30 mei 2024 wordt de Avond4daagse van Deventer weer gelopen. Dit jaar niet één, maar twee afstanden. De 5 km en voor de meer geoefende lopers hebben we ook 4 prachtige routes van 12 km uitgezet.

Voor ons als bestuur is het de 2e editie die wij organiseren, nadat wij begin vorig jaar het stokje hebben overgenomen van het toenmalige bestuur. Na de geslaagde editie van vorig jaar, met een kleine 3500 unieke wandelaars, zijn wij na een zomerstop met volle energie begonnen met de organisatie van de 78ste editie. De ervaring van vorig jaar en de ontvangen feedback hebben we meegenomen naar dit jaar.

Dit jaar zijn we afgeweken van bestaande paden en hebben we geïnvesteerd in prachtige nieuwe routes, waar we ook meer in de buitengebieden gaan lopen.

Er kan gestart worden vanaf 18.00 uur tot 19.00 uur.

  • Maandag 27 mei. Start: Evenemententerrein de Kuip (Bloemendalsweg, Colmschate) (rustlocatie: Bij Tjoonk in Colmschate)
  • Dinsdag 28 mei. Start: Intratuin Deventer (rustlocatie: Sint Nicolaaskerk in Schalkhaar)
  • Woensdag 29 mei. Start: Roeivereniging Daventria (rustlocatie: Hotel Gaia in Diepenveen)
  • Donderdag 30 mei. Start: Sportveld De Marke Noord & Sporthal Keizerslanden.

Het is waarschijnlijk voor het eerst dat de slotavond niet door de binnenstad gaat. Dit was logistiek niet mogelijk i.v.m. de opbouw van de kermis in de week van 27 mei.

Wij vinden dat iedereen mee moet kunnen doen, ook gezinnen die het financieel niet breed hebben. Daarom hebben we contact gezocht met o.a. stichting Leergeld en stichting Present. Beide stichtingen mogen gezinnen bij ons aanmelden voor gratis deelname. Wij zijn er trots op dat we dit kunnen doen.

Inschrijven kan op onze website: www.avond4daagsedeventer.nl.

Vorig artikelAvond over de kloof tussen makers en publiek
Volgend artikelKoekstad Radio Popquiz a.s. vrijdag 17 mei op radio en TV