DEVENTER – Veilig Verkeer Nederland (VVN) Deventer verzorgt, in samenwerking met de gemeente Deventer, een opfriscursus voor senioren van 65 jaar en ouder in de gemeente Deventer.

In de afgelopen jaren is het weggebruik flink veranderd. Zo maken nieuwe typen vervoersmiddelen zoals de e-bike gebruik van de weg, zijn er nieuwe verkeersregels gekomen en zijn verkeerssituaties ingewikkelder geworden. Denk daarbij aan kruispunten, turborotondes, spitsstroken, nieuwe belijningen enz. Senioren worden onder leiding van een gecertificeerde voorlichter van VVN bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen, waardoor senioren langer mobiel blijven en ook in de toekomst veilig aan het verkeer kunnen deelnemen. Er is alle ruimte om vragen te stellen en eigen ervaringen in te brengen. De cursus wordt uitgevoerd op verzoek van de gemeente Deventer en in opdracht van de provincie Overijssel en vindt plaats op vrijdag 14 juni van 10.00 tot 12.00 uur en op vrijdag 28 juni van 10.00 tot 12.00 uur, beide dagen bij activiteitencentrum De Schalm, Dreef 1 in Deventer. Deelnemers worden op beide dagen verwacht. “Neem gerust uw buurman/buurvrouw, een familielid of kennis mee, mits deze vooraf is aangemeld. Deelname is gratis”, aldus de organisatie. Aanvullend is het mogelijk een praktijkrit te doen in de eigen auto en advies te ontvangen over de rijstijl. Deelname aan de VVN Opfriscursus Auto is niet verplicht en het is geen examen. Wel verbeteren deelnemers de kennis over de verkeersregels en krijgen zij inzicht in het eigen verkeersgedrag.

Invloed

“De auto biedt veel vrijheid. Als u auto rijdt wilt u dat waarschijnlijk zo lang mogelijk blijven doen. Gelukkig hebben veel bestuurders jarenlange ervaring. Het rijbewijs is al lange tijd op zak en er zijn intussen vele kilometers afgelegd. Maar wanneer heeft u zich voor het laatst in de verkeersregels verdiept? Voor veel automobilisten is dat al lang geleden. Ook veranderen fysieke vaardigheden naarmate u ouder wordt. Zoals uw zicht, gehoor en reactievermogen. Dit kan invloed hebben op uw verkeersdeelname. Het is belangrijk om hier af en toe bij stil te staan. VVN helpt hier graag bij.”

“Is uw verkeerskennis nog up-to-date? Doe de gratis online VVN Opfriscursus via vvn.nl/blijf-veilig-onderweg.

Aanmelden

Vanwege de grote belangstelling en beperkte capaciteit adviseert VVN belangstellenden zich direct aan te melden via de website vvn.nl/opfriscursussen of door een e-mail te sturen naar steunpuntoost@vvn.nl o.v.v. VVN Opfriscursus Deventer. Vermeld in de e-mail naam, adresgegevens, geboortejaar en telefoonnummer. Bel voor meer informatie naar 088-5248922.

Vorig artikelStraattheater Festival in winkelcentrum Colmschate
Volgend artikelKoekstad PopQuiz gemist? Bekijk de uitzending hier