DEVENTER – Vanaf heden kunt u weer genieten van de vierde editie van ‘Eilandje’, de inmiddels klassieke kunstwandeling op het Deventer Vogeleiland. De route gaat langs nieuwe, speciaal voor het Vogeleiland gemaakte kunstwerken.

De kunstenaars komen dit keer uit heel Nederland. Het zijn Rhonald Blommestijn (Amersfoort), Iris Burghout (Apeldoorn), Annick Sickinghe (Amsterdam), Marjet Wessels Boer (Haarlem) en Sophia de Vries (Holten). Beeldend kunstenaar Loes ten Anscher en tentoonstellingsmaker Eva Kleeman ontwikkelden de kunstwandeling voor de Stichting Vogeleiland.

Inspiratie

De kunstenaars hebben zich laten inspireren door het eeuwenoude eiland. Als je over het Vogeleiland loopt, kom je hun kunstwerken vanzelf tegen op het gras en in de bomen en struiken. Het werk is verassend en toegankelijk. Er is bewust geprogrammeerd voor een breed publiek en voor het basisonderwijs hebben de makers een bijbehorend project georganiseerd.

Bekende Deventenaren

In het grote kunstwerk ‘In jouw Voetstappen’ van Annick Sickinghe zijn vier bekende Deventenaren te herkennen. Daarbij heeft zij een boekje met foto’s en interviews gemaakt. In het werk van Sophia de Vries, Uitgevlogen, is het resultaat van een geslaagde ontsnappingspoging te zien. Rhonald Blommestijn levert geestig commentaar op de woningnood met zijn vogelflat ‘Moment’, waar een officiële Klicmelding voor is gedaan bij het Kadaster. Marjet Wessels Boer brengt een boom tot leven met haar poëtische ‘Ogenboom’. Iris Burghout toont met haar ‘Gulzig Leven’ de worsteling van een jonge vogel, die uit zijn ei breekt.

Mysterieus

Kunstenaar Loes ten Anscher maakte de bijbehorende botaniseertrommel. Elke kunstenaar heeft een mysterieus voorwerp in de trommel gedaan, dat iets te maken heeft met zijn of haar kunstwerk. Daarnaast is in de trommel een begeleidend essay over de kunstwerken te vinden.

Kunstwandeling Eilandje is gratis toegankelijk van 19 mei t/m 15 september op het Deventer Vogeleiland, Stationsstraat 2 in Deventer.

Vorig artikelJan Willem van Dop verlengt verbintenis tot medio 2028
Volgend artikelNEC-uit: full-support tijdens de play-offs