DEVENTER – Twee wervelende dansvoorstellingen die ook muzikaal verleiden. Via ‘Nachttrein naar Lissabon’ naar Derwisj (Soefi) dans uit de Oriënt, naar de wereld van Rumi. Op zaterdag 25 mei om 20.30 uur in nieuwe parel van de stad, Theater Fazant in de Smedenstraat. Inloop 20 uur met: Iris van der Sar ~ Wervelen (derwisj dans) Babet~Maran ~ Zen hoep, Marcel Verheugd ~ Casa Fado. Iris speelt samen met gastmuzikanten. Waar decoratieve zinnenprikkelend posters van Alphons Mucha bezoekers verwachtingsvol verwelkomen, tilt deze avond je op in een verfijnd serene dansavond van wereldmuziek.

Voor de pauze nemen Babet~Maran en Marcel Verheugd je mee op reis naar Lissabon. Babet~Maran danst met lichtvoetige speelse hoepdans op de muziek van Marcel. Met beeldschone Nederlandstalige liedjes in Casa Fado sfeer bezingt hij geïnspireerd door het bekende boek van van filosoof Pascal Mercier (Nachttrein naar Lissabon) zijn reis naar ‘Portugal’.

Na de pauze zal Iris van der Sar je verder meetronen en verleiden in een wervelende (Soefi)dans onder bedwelmende tonen van Oriëntaalse muziek, naar de bron van liefde en dans, naar de wereld van Rumi. Zij noemt het wervelen en heeft als performer en danser al veel langer haar sporen verdiend, maar excelleert juist in deze werveldans waar het hart een ongekende stilte en schoonheid ervaart in de dans. ‘When I am silent I fall into that place where everything is music’.

Kunst en Cultuur aan de IJssel wil je nét iets verder meenemen op je culturele reis door het leven. Voel je van harte welkom om mee op reis te gaan! Deze voorstelling is onderdeel van het Schoon Vertier Festival. Tickets zijn verkrijgbaar via Theater Fazant. Link: https://theaterfazant.nl/event/schoon-dans-vertier/…

Nadere info: https://www.facebook.com/kunstencultuuraandeijssel/

Vorig artikelTijd voor Schalkhaar Life! van vrijdag 24 mei t/m zondag 26 mei
Volgend artikelDe Marken wil woningen en winkels aan de Oerdijk in Schalkhaar slopen