DEVENTER – De jury van de schilderwedstrijd ‘Meester van het IJssellandschap’ heeft geoordeeld. Vijftien finalisten maken via publieke stemming kans op de titel ‘Meester van het IJssellandschap’. De verkiezing is gekoppeld aan de tentoonstelling ‘Nederland in 150 landschappen’, die tot en met 8 september 2024 is te zien in de Bergkerk.

Deventer Verhaal stelt dit jaar het Nederlandse landschap centraal. Zowel in Museum De Waag als in de Bergkerk zijn tentoonstellingen te zien over het Nederlandse en in het bijzonder het Deventer landschap. In samenwerking met Deventer Amateur Kunstenaars (DAK) heeft Deventer Verhaal daarom een wedstrijd landschap schilderen voor amateurkunstenaars uitgeschreven. Het thema ‘IJssellandschap’ staat hierbij centraal. De kunstwerken van de finalisten hangen gedurende de tentoonstelling ‘Nederland in 150 landschappen’ in de Bergkerk.

Stem van het publiek

Wie straks met trots de titel ‘Meester van het IJssellandschap’ mag dragen, bepaalt het publiek. De winnaar van de schilderwedstrijd ontvangt een geldbedrag als steuntje in de artistieke rug. Ook de jurywinnaar ontvangt een prijs. Stemmen op het favoriete kunstwerk kan van 1 juli t/m 5 september 2024 met een stemkaartje in de Bergkerk en online via deventerverhaal.nl/stem.

Eropuit

De tentoonstelling ‘Nederland in 150 landschappen’ is van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur geopend. Bezoekers met een museumkaart kunnen de tentoonstelling gratis bezoeken.

Naast het stemmen en bezoeken van de tentoonstelling kunnen bezoekers ook op fiets- en wandeltocht door Deventer en het ommeland. In juli en augustus worden er gratis instaprondleidingen aangeboden. Gastcurator Rob Smolders neemt tijdens de rondleiding de bezoeker mee op een reis door het Nederlandse landschap van de afgelopen 150 jaar. Meer informatie over de tentoonstelling en de brede programmering is te vinden op deventerverhaal.nl.

Vorig artikelOpening Hospice Deventer op vrijdag 12 juli
Volgend artikelRecht op subsidie voor Isoleren van je huis?