maandag, 22 juli 2024
Foto: nogknapper.deventer.nl

Herinrichting Muggeplein gereed

DEVENTER – De herinrichting van het Muggeplein en de Molenstraat is gereed. Na een bewonersinitiatief is het plein autovrij. Het plein moest sowieso worden vernieuwd omdat boomwortels de bestrating omhoog drukten en het riool versleten was.

Wethouder Liesbeth Grijsen: “Het plein is prachtig. Het is mooi dat de wensen van bewoners in vervulling zijn gegaan door het werk te combineren met groot onderhoud. Het is een voorbeeld van hoe we samenwerken met bewoners aan een mooie, levendige binnenstad waar mensen het naar hun zin hebben.”

Het ontwerp voor het Muggeplein is ontstaan in overleg met een tiental bewoners. In het plan worden de parkeerplekken op het plein verplaatst naar de zijstraten en de randen van het plein. Zo krijgt het plein een open karakter en is het plein beter geschikt voor evenementen.

Burgerinitiatief

Omwonenden van het Muggeplein wilden dat het plein autovrij wordt, en startten daarom begin vorig jaar een burgerinitiatief. Daarop organiseerde de gemeente drie gezamenlijke ontwerpsessies met bewoners. Daaruit kwam een ontwerp naar voren waar iedereen zich in kon vinden.

Vorig artikelAl twintig vrijwilligers voor Match & Connect
Volgend artikelNieuwjaars

ontmoeting in Diepenveen

error: Content is beschermd!!!