DEVENTER – NL doet, tijd voor een terugblik. De leerlingen van VSO de Linde hebben in maart verschillende activiteiten gedaan voor NL doet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken en leerlingen van De Linde voelden zich hiertoe geroepen. VSO de Linde vindt het belangrijk dat leerlingen weten wat vrijwilligerswerk is, maar ook hoe leuk het kan zijn! Bij de speelgoedbank hebben een aantal leerlingen geholpen met het uitzoeken en het sorteren van spellen. Ook zijn de bloemenbakken gevuld en het terras schoongemaakt bij locatie Tamarinde van dagbesteding Interaktcontour Deventer. Zo kunnen de deelnemers van Tamarinde in het voorjaar optimaal genieten van de buitenlucht op een schone, goed onderhouden plek met mooi uitzicht op de bloemetjes. Bij het woonzorgcentrum De Bloemendaal hebben ouderen een gezellige ochtend beleefd waarbij ‘bingo’ werd opgeleukt door  prijzen die gemaakt zijn tijdens de technieklessen op school. Maar dit was nog niet alles. De leerlingen van de bovenbouw zijn aan de slag gegaan bij speeltuinvereniging de IJssel om de zandbak weer speelklaar te maken. Dat VSO De Linde de verbinding met de buurt van belang acht, blijkt wel uit een high tea met heerlijke hapjes voor de buurt die samen met speeltuinvereniging De Tulp werd georganiseerd. En de speeltuin werd weer helemaal op en top gereed gemaakt voor het nieuwe seizoen! Een prachtige samenwerking in een prachtige buurt!

Het was een zeer geslaagde week! Als u hier meer over wilt weten, kijk dan gerust op de website van VSO de Linde: www.linde-deventer.nl.