dinsdag, 21 mei 2024

Carmen Hunger keert mogelijk toch terug in de gemeenteraad van Deventer.

DEVENTER – Begin dit jaar stapte ze op als VVD-raadslid wegens schijn van belangenverstrengeling, maar woensdag kreeg ze honderden stemmen. Genoeg voor een plek in de gemeenteraad, ook al is haar voormalige partij ervan overtuigd dat ze haar zetel in gaat leveren.

“Ik weet het nog niet”, zegt Hunger vlak na de bekendmaking van de voorkeursstemmen. “Alles is mogelijk, dus ik sluit het niet uit. Ik ga er de komende dagen goed over nadenken.” Hunger kwam in opspraak nadat de gemeente een onderzoek had ingesteld naar het bedrijf van haar man. Dat bedrijf verkoopt woningabonnementen en kreeg een lening van vierhonderdduizend euro van de gemeente.  Andere Deventer raadsleden trokken de integriteit van Hunger vervolgens in twijfel, gezien haar belang in het bedrijf.

Uit onderzoek bleek dat ze niet in strijd handelde met de Gemeentewet. Daarna bood ze haar excuses aan en stapte ze op.

Omdat de kieslijst op het moment van opstappen al definitief was, stond Hunger woensdag nog op de lijst. Ze kreeg meer dan zevenhonderd stemmen, genoeg voor een plek in de gemeenteraad. “Ze heeft gezegd haar zetel te zullen inleveren. Hunger keert dus niet terug”, stelde fractievoorzitter Daaf Ledeboer destijds.  

Hunger: “Ik ben heel blij verrast met het grote aantal voorkeursstemmen. Dit is persoonlijke steun, het is een blijk van waardering. Nu ga ik er serieus over nadenken wat dit betekent en ga ik mij beraden.” 

Vorig artikelHuiskamerTheater

Tour rond Het Grote Kerkhof

Volgend artikelHonderd duizend liter van Hennie
error: Content is beschermd!!!