DEVENTER – 50-plussers kunnen vanaf deze week met FitStars eenvoudig kennis maken met verschillende sportactiviteiten. Iedere zes weken staat er op dinsdagochtend een andere beweegactiviteit op het programma. Er wordt gestart met Jeu de Boules en Dynamic- & tafeltennis. Aanmelden en lid worden is niet nodig, deelnemers betalen per sportblok van zes weken. Het aanbod en locatie is te vinden op www.fitstars.nl.

FitStars wil 50-plussers op een laagdrempelige manier in aanraking brengen met beweegactiviteiten en sportverenigingen. “Het is vaak toch een drempel om op deze leeftijd een vreemde sportclub binnen te stappen”, weet Chantal Rietman, sportbuurtcoach Sportbedrijf Deventer. “Dat proberen we hiermee weg te halen. Deelnemers hoeven geen lid te worden en maken vrijblijvend kennis met sport & club.”

Iedere zes weken een andere sportieve activiteit

FitStars past bij elk niveau en fysieke mogelijkheden en is bedoeld voor 50-plussers die eens wat anders willen proberen, twijfelen over wat het beste past bij hun fysieke mogelijkheden of op zoek zijn naar gezelligheid in combinatie met bewegen. Ook het kopje thee of koffie is namelijk inbegrepen. “Samen napraten is net zo belangrijk als het sporten zelf.”

Samenwerking sportverenigingen en Fysiodé          
Voor FitStars werkt Sportbedrijf Deventer samen met 8 lokale sportclubs en Fysiodé. De verenigingen verzorgen de zes-wekelijkse sportblokken. Tussentijds instromen is overigens ook mogelijk. Rietman: “Zij hebben de ervaring en de kennis van de sport en geven op enthousiaste wijze de sportactiviteiten. Deelnemers kunnen hierdoor niet alleen kennismaken met de sportieve activiteiten, maar ook met de club. Ze kunnen zien hoe het daar is en meteen vragen stellen aan vertegenwoordigers van de clubs.”

De deelnemers van FitStars krijgen begeleiding van de trainers van verenigingen en een sportbuurtcoach van Sportbedrijf Deventer. Bij aanvang kunnen deelnemers een fit-vragenlijst van Fysiodé invullen en 4x per jaar is er een themabijeenkomst. Zo gaat Fysiodé op 29 mei meer vertellen over blessurepreventie.

Start FitStars dinsdag 13 maart 10.00 uur    
FitStars start dinsdag 13 maart 2018 op Sportpark Borgele met Dynamic- en tafeltennis (DTTC) en Jeu de Boules (DBC Karro Deux). De sportactiviteiten duren van 10.00 – 12.00 uur. Deelname kost €7,50 per blok, inclusief koffie of thee. Ontdek ook iedere zes weken een andere sportieve activiteit onder begeleiding van deskundige trainers. Bekijk de website www.fitstars.nl voor het programma en locatie.

Vorig artikelBrede raadssteun voor Initiatief PvdA en GL
Volgend artikelBuslijnbordje voor blinden en slechtzienden