DIEPENVEEN – De kinderen van kinderdagverblijf Kiekeboe! luisteren aandachtig naar Sandra Nieland, vrijwilliger van de Gele Verhalenbus. Zij leest in de verhalenbus o.a. voor uit het boek Boer Boris. Het is de eerste keer dit jaar dat de Gele Verhalenbus langskomt bij het kinderdagverblijf van Landstede Kinderopvang. En voor herhaling vatbaar als het aan de kinderen en pedagogisch medewerksters ligt.

De Gele Verhalenbus laat kinderen op een andere manier kennismaken met lezen. Zo wordt er niet voorgelezen op de bank, maar in een leuke bus waar de kinderen kunnen kiezen uit allerlei boeken. De kinderen genoten zichtbaar van het verhaal, maar ook zeker van de Gele Verhalenbus. De kinderen krijgen door het zitten in de bus een hele andere beleving bij het vertelde verhaal. Het was voor ieder kind een geslaagde voorleesmiddag!

Belangrijk voor de taalontwikkeling

Landstede Kinderopvang vindt het belangrijk dat de verhalenbus langskomt om de kinderen, in de leeftijd van 2 – 4 jaar, voor te lezen. Sjura Ouwehand, assistent-leidinggevende bij Landstede Kinderopvang: ‘Lezen en voorlezen is erg belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. Elke keer horen ze weer ‘nieuwe’ woorden. Het daagt hen uit om gebruik te maken van deze nieuwe woorden en stimuleert om zelf ook een boekje te pakken en te gaan lezen. Natuurlijk is het ook erg leuk om samen in zo’n mooie bus voorgelezen te worden.’

Vorig artikelStart ticketverkoop en nieuwe datum Deventer Stadsfestival
Volgend artikelMuziek Totaal de lente editie