DEVENTER – In een volle Menno Simonszaal op Huize Salland te Colmschate streden vrijdagmiddag 16 maart  studenten verpleegkunde niveau 4 van ROC Landstede en ROC Aventus om de wisselbeker tijdens het 2e Sallandse Debat van de Zorg. Met een close finish is ROC Aventus uit Deventer de winnaar geworden van deze 2e editie van Het Sallandse Debat van de Zorg.

Vorig jaar ging Landstede met de beker naar Raalte. Voor Aventus was het dit jaar de uitdaging om de beker in Deventer te houden.

Onder enthousiaste leiding van Anita Witzier ging om 16.00 uur het debat van start. Er werd gestreden over 3 rondes, het vaste rollen debat, het 1-op-1 debat en het 360-graden debat. De jury bestaande uit Henk van Zwam, voorzitter Raad van Bestuur Carinova, Lydian Huiskens, coördinator zorg Carinova intramuraal en Martijn Eilander, coördinerend wijkverpleegkundige Carinova extramuraal roemden de inbreng van de studenten.

Carinova Matchpunt die het debat organiseerde kijken samen met de ROC’s  terug op een zeer geslaagde middag.

Vorig artikelWethouder fietst virtueel door Deventer
Volgend artikelBosfeestdag: 120 kinderen planten Tiny Forest in Deventer