DEVENTER – Wethouder Jan Jaap Kolkman nam op dinsdag 13 maart, tijdens de brain awareness week, officieel het fietslabyrint van InteraktContour in Deventer in gebruik. Hij maakte een virtuele fietstocht door Deventer en trapte daarmee ook de fietsmarathon af die de dagbesteding organiseerde om aandacht te vragen voor hersenletsel en om het belang te onderstrepen van bewegen voor mensen met hersenletsel.

 Fietslabyrint maakt fietsen leuker

Leo Hanssen is één van de deelnemers die gebruik maakt van het fietslabyrint, waarmee op een hometrainer een virtuele fietstocht gemaakt kan worden. “Ik vind het fietslabyrint prachtig. Sinds mijn CVA loop ik niet meer zo goed en dat wil ik graag verbeteren. Daarom is bewegen goed en fiets ik veel. Normaal fietste ik een kwartiertje. Met het fietslabyrint kan ik het wel een half uur volhouden.” Ook de wethouder vond het een geweldige ervaring en fietste virtueel 4 km door Deventer. “Door te fietsen voor een beeldscherm ervaar je veel meer beleving, en wordt het fietsen op een hometrainer veel leuker.”

Samen kom je verder

De trappers van het fietslabyrint, de 7 hometrainers en de 2 motomeds die fietsen in een rolstoel mogelijk maken, werden tussen 11.00 en 15.00 in beweging gehouden door cliënten, medewerkers, vrijwilligers en naasten. Gezamenlijk werd er maar liefst 350 km gefietst. Een hele prestatie die laat zien dat je samen veel verder komt.

Over InteraktContour
InteraktContour ondersteunt mensen die na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of een hersentumor te maken krijgen met de gevolgen van hersenletsel. In Deventer bieden wij individuele begeleiding, dagbesteding en wonen met 24-uurs zorg. Heeft u te maken met de gevolgen van hersenletsel en bent u benieuwd wat InteraktContour voor u kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op, tel 0570 64 97 94 of email deventer@interaktcontour.nl.

Vorig artikelEven Voorstellen: Mariska
Volgend artikelROC Aventus uit Deventer winnaar zorgdebat