DEVENTER – De Brinkgreverweg is deels afgesloten van 4 mei tot 27 juli. De afsluiting geldt alleen voor gemotoriseerd verkeer. De gemeente gaat de afwatering verbeteren bij de Brinkgrevertunnel. Ook wordt er gewerkt aan het project Groene Wal. De Brinkgreverweg is dicht vanaf de aansluiting Churchillplein tot na de spoortunnel. Fietsers en voetgangers kunnen wel langs de afsluiting. 1 zijde van het fietspad wordt afgesloten. Aan de andere zijde wordt het fietspad tijdelijk 2 richtingen.

Beperkte hinder

Voor gemotoriseerd verkeer is er een beperkte hinder. Er is een omleiding. De vertraging is buiten de spits ongeveer 5 tot 10 minuten. Tijdens de spits kan de reistijd oplopen.

Busroute

Lijnbus 5 rijdt om via de Stationsstraat – Ceintuurbaan – Brinkgreverweg. Deze route is niet nieuw. De bus rijdt deze route al een tijdje vanwege de werkzaamheden rond de Groene Wal.

Spoortunnel

De gemeente gaat de afwatering bij de Brinkgrevertunnel verbeteren. Deze spoortunnel staat bij hevige regenbuien regelmatig onder water. Door te zorgen voor een juiste afwatering, wordt overlast voorkomen. Eerder verbeterde de gemeente de afwatering bij de tunnel op de Stationsstraat. Bij de Veentunnel gaat de gemeente ook aan de slag. In april waren hiervoor onderzoekswerkzaamheden.