donderdag, 28 maart 2024

Duurzaamheid centraal bij Saxion opleidingen

DEVENTER – Op 8 mei werd de hbo-opleiding Fashion & Textile Technologies van Saxion gecertificeerd als ‘Duurzame Opleiding’. De opleiding heeft in haar programma duurzaamheid al lange tijd centraal staan en dat is nu door een externe commissie bevestigd.

Projectleider Jan-Chris Hullegie: “We zijn hier erg blij mee. Het bevestigt wat we zelf al wisten: de studenten van onze textielopleiding worden opgeleid om verantwoordelijkheid te nemen. De textielindustrie kent wereldwijd de nodige ethische issues. De grootschalige kinderarbeid in Azië en milieuproblemen zijn daar onderdeel van. Maar ook het herwinnen van grondstoffen wordt steeds belangrijker. Hiervoor is specialistische kennis nodig. Onze studenten kennen de mogelijkheden om in het spanningsveld ‘duurzaam maar toch commercieel verantwoord’ de juiste keuzes te maken.”

De opleiding werkt hierin nauw samen met de industrie, met onderzoeksinstellingen wereldwijd en met het lectoraat ‘Smart Functional Materials’.

Jan-Chris Hullegie: “Onze studenten zijn instaat om als werknemer verantwoordelijkheid te nemen. Sommigen kiezen er zelfs voor om middels een eigen bedrijf een duurzame bijdrage aan de samenleving te leveren. Door bijvoorbeeld het maken van nieuwe mode uit oude stoffen, of door innovatieve mode te ontwerpen waarvan de drager het uiterlijk verrassend kan veranderen.

Vorig artikelWeerbericht Hemelvaartsdag
Volgend artikelMaarten Pouwels tekent contract bij GAE
error: Content is beschermd!!!