SCHALKHAAR – Op zondag 13 mei jl, vond de streekmarkt plaats van De Oorsprong. Veel diversiteit aan kramen waren hier te vinden met biologische produkten zoals Iesselcider, wijn en maar ook vis en crêpes.  Tevens opende de uit Heeten afkomstige grafisch ontwerper Femke Wijma haar eigen expositieruimte en Creativ Store. Hiermee komt een wens uit. Zij was op zoek naar een ruimte om diverse creatieve disciplines zoals grafisch vormgeven, schilderen en het maken van keramiek, te combineren. In deze ruimte met een open en warme sfeer komen haar schilderijen, keramiek en kaarten goed tot zijn recht. Ook brocante uit de webshop van Lini Brocante, is hier te bekijken en te koop. Tevens wordt de ruimte in de nabije toekomst ingezet voor workshops schilderen en netwerkbijeenkomsten.

Femke is van huis uit docent tekenen. Daarna zette ze haar werk voort bij galerie Groeneveld in Almelo en vervolgens is ze met vormgeving aan de slag gegaan. Het schilderen en keramiek kwamen daar al werkende bij. Veel disciplines dus, die ze graag combineert.

In Raalte samenwerken en exposeren
In Raalte exposeerde Femke in Atelier Waag 10 en werkte zij op deze locatie samen met een aantal andere kunstenaars. Velen wisten haar daar te vinden en gaandeweg is de wens ontstaan iets voor zichzelf te beginnen. Het liefst in een omgeving waar frisse lucht, creativiteit, een landelijke sfeer en daar bijkomende lokale energie samenkomen. En deze unieke werkplek is nu gevonden, aan de Spanjaarsdijk 68 in Schalkaar.
Kijken, kopen en creatief bezig zijn, workshops schilderen en netwerken, het kan hier allemaal, in een landelijke ruimte waar ze helemaal blij van wordt.

Culi Cards
Een combinatie van schilderen en vormgeving is terug te vinden in de Culi Cards. Op deze mooi vormgegeven kaarten vind je op de voorzijde een schilderijtje van Femke en op de achterzijde een recept. Leuk om cadeau te geven en te krijgen.