DEVENTER – Alsof je naar een voetbalwedstrijd zit te kijken, maar dan met een gat in het veld. Zo omschrijft een jonge toeschouwer de werkzaamheden bij het station Deventer-Colmschate dit weekend. Een operatie met militaire precisie is het. Het inpersen van de enorme tunnelbak bij het treinstation. Voor belangstellenden staat er een tribune.

“We doen dat steeds vaker”, zegt een woordvoerder van ProRail. “We doen dit voor de mensen en willen hen erbij betrekken.”

Probleem minder

En die werkzaamheden trekken best bekijks. Het zijn vooral mensen die in de omgeving van het station wonen en regelmatig voor het spoor staan te wachten als de spoorbomen weer naar beneden zijn. Als de tunnel in februari 2019 klaar is, betekent dat voor veel mensen een probleem minder.

“Het was hard nodig”, zegt een vrouw die vanaf een afstandje de werkzaamheden volgt. “Met al die opstoppingen was het hard nodig. Het is een goede investering van de gemeente en ProRal.”

Een goede zaak

Voor de jongere toeschouwer is het een interessant schouwpel. “Hier gebeurt van alles. Er wordt helemaal een gat gegraven. Dat is gewoon mooi om te zien”, zegt een jongen die vanaf een tribune de werkzaamheden volgt. “Het lange wachten met de auto is straks voorbij. En het is ook veiliger. Een goede zaak”, zegt een andere toeschouwer.

Het treinverkeer heeft wel last van de werkzaamheden dit weekend. Tot maandmorgen vijf uur gaan de werkzaamheden door en dat betekent dat het treinverkeer tussen Deventer en Twente gestremd is. (Bron: RTV Oost)

Vorig artikelNieuwe geldautomaat in Bathmen in de Welkoop
Volgend artikelMolendag trekt veel publiek