Diksie Krekkers en New River Coalfield
DEVENTER – Muziekkoepel Nering Bögel maakt op zondag 20 mei ook het podium vrij voor de benefietactie Alp d’HuZes, opgezet door trainingsstudio Friss. In het Worpplantsoen  treden twee bands op, die wat stijl betreft uiteen lopen maar wat inzet betreft dicht bij elkaar staan. De ouwe Dixieland rotten van de Diksie Krekkers beginnen op de gebruikelijke aanvangstijd 14.30 uur. De driemansformatie van New River Coalfield nemen daarna het stokje over richten zich op het jonge publiek. In de pauze is er ook nog een grote verloting en de totale opbrengst gaat naar Alp d’HuZes. Neem je picknickmand mee en maak er een gezellige middag van.

De Diksie Krekkers zijn stuk voor stuk oude rotten in het Diksie fenomeen die hun sporen in de jazz hebben verdiend. Onlangs waren ze nog in De Fermerie te zien. De kracht van de band is: blijf jezelf maar maak op het puntje van de stoel zo goed mogelijk muziek en dat is geïmproviseerde oude stijl jazzmuziek met humoristische kantjes. In de jazz scene is het een bekend orkest geworden, met een enthousiast eigen publiek. De band krijgt altijd enthousiaste reacties bij hun optredens en regelmatig gaan de mensen spontaan de dansvloer.

New River Coalfield gaat los rond 18.00 uur. De driemansformatie, hoorbaar beïnvloed door de grote rocktrio’s uit de muziekgeschiedenis, heeft de afgelopen periode volop gewerkt aan het uitbreiden en perfectioneren van hun setlist. Het afgelopen jaar heeft New River Coalfield zich live al aardig laten zien met optredens bij o.a. Hedon Zwolle, De Wraak van Salland en Lil’Hill Festival. De sound van New River Coalfield kenmerkt zich door het stevige gitaargeluid op het robuuste fundament van drums en bas. Catchy songs, maar de melancholie toch nooit ver weg. Verder speelt de band met meerstemmige zang, wisselende maatsoorten, timing en dynamiek. De band treedt belangeloos op en ze spelen tot 20.00 uur.

Versnaperingen zijn verkrijgbaar in de nostalgische kiosk en in het park is een toiletgelegenheid. Meer info: www.muziekkoepelneringbogel.nl .

Vorig artikelLange Frans opent Deventer zomerkermis
Volgend artikelWeerbericht Hemelvaartsdag