donderdag, 18 april 2024

Opnieuw autobrand in Deventer

DEVENTER – In Deventer stonden opnieuw twee auto’s in brand op exact dezelfde plek als afgelopen zondag. Opmerkelijk is dat vlak na de autobranden een doek bij tennisveldenaan de Putmanstraat in brand vloog, een paar honderd meter verderop. In beide gevallen wordt uitgegaan van brandstichting, zo meldt RTV Oost.

De autobranden waren even na twaalf uur op een parkeerplaatsje aan de Ceintuurbaan, ter hoogte van de kruising met de Brinkgreverweg.  Bij één van de auto’s is de binnenkant volledig verwoest, bij het andere voertuig is vooral de buitenkant beschadigd. De auto’s stonden op dezelfde plek als de autobrand van afgelopen zondag, letterlijk twee parkeervakken ernaast.  

De brandweer had de autobranden amper geblust, of ze konden doorrijden naar de Putmanstraat, een paar honderd meter verderop. Daar woedde een buitenbrand bij tennisvereniging LTC Deventer. Hier stond het doek aan een van de hekken van de tennisbaan in brand. De melding kwam precies een half uur na de melding van de autobranden binnen bij de brandweer. Ook hier wordt uitgegaan van brandstichting. 

Deventer wordt al jaren geteisterd door autobranden. In sommige periode’s loopt het op tot meerdere branden per week, zoals in maart het geval was en nu het geval is. Soms is het ook zomaar een paar maanden rustig.  

Vorig artikelDoor de ogen van Sonja – Vluchten naar vrijheid.. als zieke attractie
Volgend artikelTelevisieserie DRTV over herindeling Deventer – Diepenveen – Bathmen
error: Content is beschermd!!!