AVERLO/FRIESWIJK – De jaarvergadering van PB Averlo Frieswijk staat gepland op 24 mei. Na het officiële gedeelte is er een spreker die ingaat op de actualiteit en dat is dit keer de recent verschenen notitie van de gemeente Deventer over zoeklocatie(s) voor nieuwe windmolens.

De lezing wordt gegeven door de schrijver Jeroen Hetzler. Naast schrijver en afgestudeerd aan de universiteit Wageningen is hij secretaris van de Groene Rekenkamer.

De Groene Rekenkamer heeft de volgende missie: Het kritisch doorrekenen van overheidsbeleid op de gebieden natuur, milieu, klimaat, gezondheid en energie om de kosteneffectiviteit van de besteding van belastingmiddelen te bepalen uitgaande van de beste natuurwetenschappelijke en economische inzichten alsmede het via oude en nieuwe media onder een breed publiek bekend maken van de resultaten van dit rekenwerk.

Over Windmolens zegt hij: Windmolens dienen geen enkel doel, kunnen niet zonder subsidie en zijn achterhaalde technologie.

Omdat er beperkt plaats wordt men verzocht zich aan te melden. Voorrang is er voor de leden van plaatselijk belang. Ook andere buitengebied bewoners en plaatselijk belangen zijn van harte welkom om zich aan te melden zolang er plek is.

Dat kan middels een bericht via facebook: Plaatselijk belang Averlo Frieswijk.

Of via ons e-mailadres:      PBAverloFrieswijk@gmail.com

 

Namens het bestuur van PB Averlo Frieswijk, Arjan Dieperink, secretaris.

Vorig artikelAsielzoeker en COA-medewerkster door omstanders uit de IJssel gered
Volgend artikelKapper Ad Peters trekt boetekleed aan na uitspraak