DEVENTER – Zondag 10 juni staan Blonde donder, T.I.T.S en Barry Weizen op de kaart bij het Deventer Speciaalbier Festival. Meer dan 20 speciaalbier brouwers komen uit het hele land naar Fooddock om er een echt bierparadijs van te maken. Daarmee is het bierfestival grootser dan ooit. Er kunnen maar liefst 85 bieren geproefd worden.

‘We hebben dit jaar echt een paar pareltjes op de line-up staan!’ aldus initiatiefnemer Frank Hulscher. ‘Ik ben met name trots op de combinatie tussen gevestigde brouwers en een aantal hele leuke micro brouwerijen. Zo komen prijswinnende brouwerijen als Brouwerij Maallust uit Veenhuizen en Crooked Spider uit Wassenaar. Maar ook gevestigde namen zoals Texels, Davo en Gulpener zullen er met bijzondere bieren staan.´

Daarnaast is er een uitgebreid randprogramma met een kids playground, live muziek en streetfood van Fooddock. Er worden rondvaarten door de haven georganiseerd en bezoekers kunnen gratis deelnemen aan biercolleges van Gulpener. De eerste editie trok ruim 2500 bezoekers vorig jaar.

Het festival vindt plaats op zondag 10 juni, van 13u tot 19u bij Fooddock in Deventer. Alle informatie is te vinden op www.deventerspeciaalbierfestival.nl.

Vorig artikelGeertruidentuin open dag op zaterdag 16 juni
Volgend artikelOntspannen energy boost tijdens de F.R.I.S. Summercruise 2018