DEVENTER – Dit weekend nog flaneerde hij als een heuse filmster over de rode loper. Arco Bommer (55) uit Colmschate speelt mee in de nieuwste bioscoopsensatie Redbad. Met zijn woeste uiterlijk lijkt hij dan ook zo weg gewandeld uit een allang vervlogen tijdperk, waarin allerlei volkeren elkaar in de haren vlogen. Des te groter is het contrast: in het dagelijks leven is hij namelijk de vriendelijkheid zelve. En dan te bedenken dat voor Bommer aanvankelijk vooral een carrière in de muziek leek weggelegd.

Heldenepos
In het historische heldenepos Redbad draait het allemaal om de ongekroonde koning van de Friezen, die het in de zevende eeuw opnam tegen de Franken. Gezien het decor is het dan ook niet helemaal toevallig dat de regisseur uitkwam bij Bommer, die jaren in Deventer woonde en tegenwoordig in buurdorp Colmschate is neergestreken.

Acteurs gezocht
Als muzikant loopt hij al decennia mee, maar als acteur is hij een nieuwkomer. Bij toeval belandde hij in deze totaal andere tak van de showbizz. “Ik las ooit een advertentie dat ze acteurs zochten voor de film Michiel de Ruyter. Heb me toen ingeschreven bij een castingbureau en kreeg een uitnodiging.”

In de film De Ruyter is hij overigens amper te zien. “Als je weet waar je moet kijken, zie je me zeulen met de kanonskogel waarmee De Ruyter aan flarden is geschoten. Maar daar houdt het wel mee op.” (Bron: RTV Oost)

Vorig artikelMini-optreden popkoor Prestige
Volgend artikelBijzondere ontmoeting in Synagoge Deventer