DEVENTER – De Deventer Hanzezangers bestaan dit jaar 25 jaar. Zij willen dit samen met de Deventer bevolking vieren op zondagmiddag 17 juni in het Worpplantsoen met een optreden in de Muziekkoepel Nering Bögel. Het jubileumconcert is van 14.30 tot 16.30 uur en in de pauze is er een optreden van de streetact Toedus on Tour. De presentatie is in handen van good old Tonny Leerink.   

Het in 1993 opgerichte mannenkoor viert hun jubileum graag samen met de Deventer bevolking en koos daarvoor de fraaie Muziekkoepel Nering Bögel uit als open podium. Het koor bestaat uit 15 leden en deze komen allen uit Deventer of de naaste omgeving. Zij geven regelmatig concerten op traditionele Hanzefeesten en vormt daarmee een vast onderdeel van de jaarlijkse Internationale Hanzedagen welke in diverse Hanzesteden worden gehouden. Hierdoor hebben zij opgetreden in Duitsland, Noorwegen, Letland, Estland, Litouwen en Rusland, waar zij de Hanzestad Deventer dan ook vertegenwoordigen. Op het repertoire staan naast de zeemansliederen ook gezellige Nederlandse, Duitse en Engelse liederen.

Toedus on Tour verzorgt het muzikale intermezzo in de pauze van het mannenkoor. Zanger gitarist Ernst en Joke van der Sloot op bas, perfectioneerden vorig jaar aan hun streetact en het bijpassende repertoire. Met hun speciaal geprepareerde MX5 maken ze er, na een flitsende start, een mooi swingend feestje van.

Versnaperingen zijn verkrijgbaar bij de nostalgische kiosk en in het park is een toiletgelegenheid. Meer info: www.muziekkoepelneringbogel.nl .

Vorig artikelBouw woningen De Venen officieel van start
Volgend artikelColumn Erik: Droefenis