zondag, 14 april 2024

Renovatie Stadspoorthagen van start

DEVENTER – Jarenlang was het Stadspoortgarage een bouwval waar een gemiddelde Deventenaar niet bepaald trots op was. Hier gaat verandering in komen. De gemeente is begonnen met de renovatie. De renovatie van de Stadspoortgarage is 4 juni van start gegaan. De garage is met bouwhekken afgesloten, waarna eerst de sloopwerkzaamheden worden uitgevoerd. De werkzaamheden duren volgens planning tot en met 21 december

De Stadspoortgarage is al enkele jaren in slechte staat. Het bovendek is al geruime tijd niet meer bruikbaar vanwege betonrot en is voor een deel afgesloten. Als onderdeel van de renovatie wordt de garage geschilderd en opgefrist en worden de entrees vernieuwd. Ook wordt alle verlichting vervangen door ledverlichting. De parkeerplekken worden aantrekkelijker en beter bereikbaar.

VEILIGE GARAGE

Al enige tijd is er discussie over de sociale veiligheid van de garage. Omwonenden ervaren veel overlast als gevolg van hangjongeren en onveiligheid door een autobrand. Om aan de wens van bewoners tegemoet te komen, wordt de toegang op de begane grond van de garage afgesloten. Na afsluiting kunnen alleen bezoekers met een parkeerkaart of abonnement op de begane grond parkeren, zoals dat ook het geval is in de andere delen van de garage.

PARKEREN TIJDENS WERKZAAMHEDEN

Bewoners die parkeren in de Stadspoortgarage kunnen hun auto gedurende de werkzaamheden op straat parkeren of in 1 van de andere garages in de binnenstad.

Vorig artikelFrans Hemmelder toernooi bij Sportclub Deventer
Volgend artikelTiental meldingen van mogelijk Jihadisme
error: Content is beschermd!!!