DEVENTER – In Deventer zijn vorig jaar tien meldingen gedaan van mogelijk risicovolle personen, als het gaat om gewelddadig Jihadisme, aldus RTV Oost. Dat blijkt uit de Voortgangsrapportage Veiligheid van de gemeente. In één geval ging het om een risicovolle, verwarde man. Mogelijk kon hij een evenement verstoren. De man heeft een gebiedsverbod gekregen en zit nu in een gesloten setting.

Een ander geval werd ook besproken door de gemeente met Justitie en andere instellingen. Omdat die persoon is verhuisd, is zijn casus overgedragen aan die andere regio.

Verward
In de rest van de gevallen ging het om verwarde mensen, die niet als risicovol zijn beoordeeld.

Training
Dit jaar krijgen politiemedewerkers, jongerenwerkers en mensen uit de jeugdzorg en GGZ in Deventer trainingen om radicalisering vroegtijdig te signaleren. Het ministerie van Justitie heeft daarvoor eind vorig jaar financiën toegezegd.

Vorig artikelRenovatie Stadspoorthagen van start
Volgend artikelSNS bank sponsor van Koninklijke UD