dinsdag, 23 april 2024

Turkse verkiezingen: pas op met parkeren bij de Scheg

DEVENTER – Op 24 juni zijn er parlementsverkiezingen in Turkije. Kiesgerechtigden kunnen ook in Nederland hun stem uitbrengen. In Oost Nederland kan dat van 15 tot en met 19 juni in de sporthal van De Scheg. Het Turks consulaat organiseert en betaalt deze verkiezingen. Er worden verkeersmaatregelen genomen. Het stembureau is open van 09.00 tot 21.00 uur. 

Parkeren bij de Scheg kan zeer beperkt vanwege bouwwerkzaamheden. Reizen per trein (station Colmschate op 100 meter) of parkeren bij de A1 wordt dringend geadviseerd. Er wordt een parkeerterrein ingericht op het A1 Bedrijvenpark bij afslag 24 (Deventer-Oost). Pendelbussen rijden van en naar De Scheg. Borden langs de A1 leiden naar dit parkeerterrein. 

Tegen foutparkeren in de wijk en bij winkelcentrum de Flora treden gemeente en politie op. U kunt foutparkeren melden via telefoonnummer 0900-8844 van de politie. De gemeente vraagt ook omwonenden hun auto echt op een parkeerplek te zetten, omdat bij handhaving geen onderscheid mogelijk is. 

Het Zwemparadijs en Speelparadijs van De Scheg blijven gewoon open tijdens de reguliere openingstijden. Kijk daarvoor op www.descheg.nl. Huurders van De Scheg blijven gewoon toegang houden tot hun accommodatie. 

Ook bij eerdere Turkse verkiezingen in 2015 en een referendum in 2017 kon in Deventer gestemd worden. Ook in Rotterdam bestaat die mogelijkheid. 

Vorig artikelBedrijven willen meer groen bouwen in Deventer
Volgend artikelMeer keuze in ceremonie huwelijk of partnerschap
error: Content is beschermd!!!