DEVENTER – Ook dit jaar is het Leger des Heils weer van de partij op de Deventer Boekenmarkt. Deze keer niet alleen met boekenverkoop (naast de Waag), maar ook het korpsgebouw is opengesteld.

Cappuccino, soep en limonade

Boekenliefhebbers kunnen in het gebouw van het Leger des Heils terecht voor een heerlijke en eerlijke kop cappuccino, een glas latte machiatto of het vertrouwde kopje koffie of thee met iets lekkers. Daarnaast is er bijzondere limonade te koop, en soep met broodjes. Alles bereid met biologische en zo mogelijk fairtrade ingrediënten. Vermoeide shoppers kunnen hiervan genieten op het zonovergoten terras van het korpsgebouw, buiten de drukte van de boekenmarkt.

Bezoekers kunnen tegen een kleine bijdrage, ook gebruik maken van de toiletten in het gebouw. Daarnaast is er de mogelijkheid om de zware tassen met boeken in bewaring te geven.

Opbrengst voor het goede doel

Het Leger des Heils is in Deventer actief met diverse projecten voor de Deventenaren. Er is een maaltijdclub, een seniorenclub, er zijn kindermiddagen, een project voor ouders en kinderen en een kledingwinkel.

Het geld dat het korps inzamelt met de verkoop van de boeken en met de catering in het gebouw, komt ten goede aan het werk van het Leger des Heils in Deventer.