dinsdag, 5 december 2023

Een frisse start voor AVIOR

DEVENTER – Als men het over volleybal en AVIOR heeft, dan heeft men het natuurlijk over coach Jordan Weggelaar. Na zeven seizoenen hebben Weggelaar en het bestuur van de Deventer fusieclub in goed overleg besloten de samenwerking te beëindigen voor het eerste herenteam. Van beide kanten waren ze toe aan een nieuwe uitdaging.

Na zeven jaar zat het er een keer aan te komen en ze gaan tevreden uit elkaar. Weggelaar kijkt terug op een succesvolle tijd bij AVIOR en SVS Schalkhaar, dat twee jaar geleden samen met DeVolCo opging in AVIOR. De ploeg klom op van de derde divisie naar de eerste divisie en na twee van de vijf jaar in de eerste divisie kon de ploeg zelfs meedraaien voor het kampioenschap. Zeven seizoen geleden maakte Weggelaar de overstap van het Heinose Hevo naar SVS uit Schalkhaar.

De komende 3 seizoenen staat Justin Sombroek aan het roer bij de mannen van AVIOR. De 39 jarige trainer was assistent-trainer bij Dynamo. Naast een nieuwe trainer wist het technisch hart van de volleybalvereniging 3 nieuwe spelers te strikken. Rick Scherpenhuizen keert na zijn studie terug, van Heino komt Rick Schrijver over en het talent Delano Merfol (17) komt over als spelverdeler.

De heren 1 van AVIOR starten op 5 september met een bekerwedstrijd. In de sporthal van Schalkhaar zal de eerste tegenstander Voorwaarts zijn. De wedstrijd begint om 20:30 uur.

De dames kwamen uit in de derde divisie, nadat het jaar ervoor waren gedegradeerd. De club, het team en coach Bert Timmerman besloten op gezamenlijk het seizoen in te gaan met als doelstelling om zo snel mogelijk terug te keren naar de tweede divisie. Door verschil in inzicht over het technische beleid tussen de Technische Commissie en de coach kwam het in december tot een breuk. De jonge ploeg presteerde wisselend; het kon winnen van de koploper, maar ook verliezen van degradatie kandidaten. Interim coach Chris Visser en Marc De Haan wisten de dames weer op het juiste weg op te sturen.

De dames starten de competitie op 28 september met een uitwedstrijd tegen Dynamo Apeldoorn. Een week later staat het eerste thuisduel op het programma tegen SSS D2 uit Barneveld.

error: Content is protected !!