vrijdag, 24 mei 2024

AED Vijfhoek hangt op Schoolgebouw

COLMSCHATE – November 2017 was de start van het plan om de wens van een AED in de woonwijken Spijkvoorderenk & Spijkvoorderhout te realiseren. Na 7 maanden voorbereiding was het dinsdag 10 juli dan eindelijk zover. De AED hangt er, fantastisch!!

Op veel openbare plekken is een AED te vinden, maar deze zijn niet 24 uur per dag/7 dagen per week bereikbaar. Daarom hadden de initiatiefnemers van dit project, Ilona Wiltink en Najate Lankwarden, de grote wens voor een AED midden in de wijk. Een AED in de Vijfhoek die 7 dagen per week, 24 uur per dag voor iedereen toegankelijk is. 

Inventariseren 

Ze zijn huis aan huis gegaan in de wijk om te inventariseren wie hier interesse in had en of de buurtbewoners hieraan een vrijwillige eigen bijdrage wilden leveren. Ook werd in kaart gebracht wie in de wijk al kan of wil leren reanimeren, om zo een “6 minuten zone” te creëren door middel van aanmelding als burgerhulpverlener bij het landelijk “hartslag nu” systeem. 

Locatie AED 

Met hulp van alle buurtbewoners en een ontvangen subsidie uit het wijkbudget kon het plan gerealiseerd worden. De AED is gepositioneerd bij basisschool De Vijf-er en hangt aan de achterkant van het gebouw naast de uitgang van het kinderdagverblijf. 

Training 

Begin september worden een tweetal trainingen georganiseerd om buurtbewoners op te leiden in het gebruik van de AED. Hopelijk wordt het apparaat nooit gebruikt, maar in geval van nood beschikt de wijk over een “6 minuten zone”. Mail voor vragen of informatie naar: aedvijfdehoek@gmail.com. 

Vorig artikelCentrumbus Deventer breidt route uit naar Knutteldorp
Volgend artikelWild West Zomeravond 28 juli in kinderpretpark Julianatoren
error: Content is beschermd!!!