Begin en een einde op één dag. De Fransen toonden individuele kwaliteit en wonnen van het gepassioneerde Kroatië. Enkele uren daarvoor trapte Go Ahead Eagles echt af voor het nieuwe seizoen. Ongehoord veel vrijwilligers droegen hun steentje bij om de open dag tot een succes te maken. Eigenlijk waren de aanhang, de selectie, het bestuur en staf te gast bij de supportersvereniging. Gestoeld op vrijwilligers die gepassioneerd hun club ondersteunen, hun vrije tijd inleveren uit pure liefde voor het rood en geel. De selectie liep er vaak verlegen tussen door, trainer Stegeman liep gekneusde schouders op onder de vele klopjes. Na twee weken intensief trainen heeft hij meer zicht op zijn groep. Zo zwaaide hij topschutter Hendriks uit en haalde zijn gewenste spits in Thomas Verheydt. Spelen met een sterk aanspeelpunt op de nummer 9 positie, zijn gewenste ‘kapstok’ voor het team en nu is hij klaar. Het geraamte staat, met de door hem gewenste spelers. Tenminste, er is financieel nog plek voor één speler en aansluitend misschien nóg een extra poppetje mits Eghan, Overgoor en / of Ketting vertrekt.
Nu komen er eindelijk wedstrijden waarin we kunnen zien waar ‘we’ staan met Kowet, want de trieste oefenpotjes tegen welwillende slachtoffers uit de regio zijn natuurlijk pure tijdsverspilling. Stegeman was het wel met me eens, niet met zoveel woorden, maar wel feitelijk: “We zijn nog niet getest”. Nu zien we de karakters van de mogelijke captain Veldmate, het kleedkamerkarakter Stans en de strijdlust waar eigenlijk de gehele selectie op gestoeld is. Geen beloftes, gewoon groei zien. Geen kampioenschap, maar wel dromen over de nacompetitie. Spelers, staf, maar zeker de aanhang… ze hunkeren. Willen dolgraag twee dramatische seizoenen achter zich laten, zijn klaar voor een frisse start. De open dag was één grote verlossing, bijna alle spelers van de afgelopen jaren zijn nu vertrokken. Maar is er wel reden tot zoveel euforie, of is het opluchting dat we aan het begin staan van een nieuw seizoen? Hoeveel kwaliteit herbergt deze selectie eigenlijk? Strijd en karakter, dat is er wel. Stegeman zelf vertelde zondag nog koeltjes: “Als trainer tel je de goals in een team en als ik tel kom ik tekort”. Hoeveel doelpunten kunnen de Eagles maken? Want strijd is leuk, team zijn op karakter ook, maar het zijn de treffers die de overwinningen brengen.

Vorig artikelCreatieve workshop Zandweerd
Volgend artikelPersoon komt onder hoogwerker bij bedrijfsongeval