Eindelijk hebben we een glimp kunnen opvangen van het nieuwe Kowet. Afgelopen vrijdag ging het publiek opgelucht naar huis, waar ze eerder mopperend en teleurgesteld waren. Met name bij Voorwaarts zagen we een ongeïnspireerd elftal en blijkt nu dat de club echt moet gaan ophouden met die kansloze oefenpotjes. Daar kunnen de reserves uitstekend voor ingezet worden, terwijl het eerste meer serieuze krachtmetingen krijgt. Excelsior was vrijdag dan niet op oorlogssterkte maar het had erg weinig in te brengen. Zelfs toen het tweede garnituur acte de préséance gaf, wist Excelsior zich geen raad. Met de teamspirit zit het wel goed, het karakter is ook smullen, nu de goals nog. Zoals vorige week al beschreven, herbergt het huidige team nog te weinig treffers. Het lijkt mij geen toeval dat juist rugnummer tien nog niet vergeven is momenteel. Ik heb wel genoten van Istvan Bakx, 32 jaar dus in zijn nadagen. Maar dat was in het veld niet te zien. Zijn maatje Van der Venne en hij voelen elkaar feilloos aan, dat duo zal de kern van het elftal gaan worden. Bakx is gretig, hij verspeelde wel eens de bal, maar wil het speeltuig dan ook weer terug en jaagt alles af. Excelsior kon het niet belopen, had er geen grip op. Stans was wat onwennig in zijn nieuwe rol, nadrukkelijk gecoacht door Stegeman vanaf de zijlijn. Achterin is Jeroen Veldmate de absolute leider van het team, hij straalt het uit buiten het veld en vrijdag mocht hij binnen de lijnen dan ook die band omdoen. Niet begeleid met een verhaal of opdrachten, de band lag gewoon klaar bij zijn kledingsetje. Hij deed hem om en voelde zich goed, praten doet hij toch wel, maar die bevestiging heeft een speler soms nodig. Veldmate lijkt een soort helicopterview te hebben, geduldig overziet hij de situatie en grijpt in waar nodig. De Rotterdamse spits heeft geen kans gekregen vrijdag en dat zal voor meer spitsen gaan gelden. Eigenlijk was ik teleurgesteld over het vertrek van Schenk, meer nog omdat hij hier al wat langer rondloopt. Een opmerking van een vriend zette mij aan het denken: “Het zegt wel genoeg dat de concurrentie achter een speler als Schenk aan jaagt”. Benieuwd hoe sterk die concurrentie dus nu eigenlijk is.

Vorig artikelSuper vlooienmarkt & kofferbakverkoop zondag 29 juli
Volgend artikelDAVO Bieren opent proeflokaal aan de Rijnkade in Arnhem