We hebben een nieuw gemeentebestuur. Mijn vertrouwen in de gemeentepolitiek van Deventer is tot nulpunt gedaald. Het verantwoordingsdebat van wethouder Kolkman en de onderzoekscommissie naar de Viking is een farce.

Politieke belangen vind de meerderheid van de gemeenteraad belangrijker, dan het spelen met mensen aan de onderkant van de samenleving en met de centen van de Deventer belastingbetaler.

De Viking die langzamerhand 17 miljoen kost en tot de conclusie komt dat er meer open gecommuniceerd moest worden over dit soort projecten, wordt deze discussie afgedaan. En een wethouder van Sociale Zaken die mag blijven zitten van de meerderheid van de raad is een schande! En dan mag die ook nog aan een nieuwe periode beginnen.

Het vertrouwen in de politiek in Deventer is bij mij tot het nulpunt gedaald, waarom? Omdat de meeste partijen in de gemeenteraad hun hoofd laten hangen naar de “vrije markt” en de projectontwikkelaars, de gemeente staat er bij en kijkt er naar. Dit ten koste van de zwakken in de samenleving.

Vroeger was Deventer nog sociaal/socialistisch, de stem van de arbeider, de minderbedeelde telde in deze stad, dat is door dat ook de PVDA-Deventer haar ideologische veren in Deventer heeft afgeworpen, helemaal verdwenen en laten ook de Sociaal Democraten hun oren hangen naar het groot kapitaal en de bedrijven en naar het pluche, want het pluche vind men belangrijk, terwijl ze het contact met de “gewone” bevolking al jaren kwijt zijn en doen waar ze zelf zin in hebben.

Mijn Christelijke-Socialistische hart huilt om het gemeentebestuur van Deventer. Dat Groen Links, de Christen Unie de motie van wantrouwen van Deventer Sociaal niet steunen, zegt dat ze meer met macht bezig zijn dan het lot van de burger van Deventer. De politiek in Deventer is verworden voor de elite, daarom interesseert mij de politiek van Deventer mij geen moer meer.

H.J te Deventer

Vorig artikelZwembad Rode Dorp soapserie
Volgend artikelBlindentolk bij circustheatervoorstelling Deventer Op Stelten