DEVENTER – Dat gaat een zinderende 6e editie van Wartaal worden in Podium De Hip! Als onderwerp is dit jaar gekozen voor McCartney aan de IJssel en de aanleiding daarvoor is natuurlijk dat prachtige Carpool Karaoke item (The Late Late Show van James Corden).

Dat heeft Sir Paul McCartney pas echt voor goed onsterfelijk gemaakt. Wat een palet aan alle mogelijke soorten emoties maakte dat los zeg. Geweldig! Dan is McCartney als thema verklaard, maar hoe zit het met ‘aan de IJssel’?! Nou, sommigen weten het misschien, Sir Paul was ooit 42 jaar geleden een dagje in Deventer! En niet zo maar een dagje Deventer! Nee, hij was er samen met Linda om de drukproeven van haar boek Linda’s Pictures te checken. Deventer drukkerstad!

Vrijdag 3 augustus: Het Deventer Dictee

Op vrijdag 3 augustus is Sir Paul het onderwerp bij Het Deventer Dictee. De schrijver/voorlezer van het dictee is dit jaar de Ingmar Heytze, lid van de ‘Utrechtse Maffia’. Het dictee begint om 20.30 uur en je kan je inschrijven via info@dehip.nl. Deelname is gratis, enige voorwaarde is dat je uit de buurt van Deventer moet komen (straal van 15 km).

Aanvang: 20.30 uur

Zaal: De Verdieping

Gratis entree

Inschrijven: info@dehip.nl

Zaterdag 4 augustus: De Grote McCartney a/d IJssel Show

Alles Paul McCartney wat de klok slaat uiteraard ook in De Grote McCartney a/d IJssel Show op zaterdag 4 augustus. We hebben een stel geweldige muzikanten bereid gevonden die speciaal voor deze avond McCartney liedjes hebben ingestudeerd en zullen spelen. En het zijn niet de minste! In willekeurige volgorde Lea Kliphuis met Vedran Mircetic (De Staat), Michael Prins, Sven Figee met Jared Grant en Zac Chapman & Sophia Vernikov van Electric Company.

En kijk niet raar op wanneer er zo maar nog een paar muzikanten extra komen opdagen!

Nico Dijkshoorn zal in een column zijn liefde voor The Beatles uit de doeken doen, Anne Hurenkamp gaat in een gesprek met Matthijs van Nieuwkerk vast hetzelfde doen en Erik Neimeijer (Bökkers) heeft speciaal voor deze avond een geweldig schilderij gemaakt!

DJ Johnny D! gaat in de after party alle ruimte geven aan The Beatles en dan vooral aan Paul’s liedjes! En wie is toch die secret guest waar iedereen het over heeft?!

Deze avond kon wel eens net zo onsterfelijk worden als Sir Paul zelve!

Aanvang: 20.30 uur

Zaal: Beatkelder

Entree vvk 15 euro

Tickets online: https://yourticketprovider.nl/widget/combi.aspx?cid=576750&productid#/tickets/576750/

Stichting Podium De Hip

Brink 21

7411 BS Deventer

info@dehip.nl

www.dehip.nl

http://www.facebook.com/DeHip