LETTELE – Van een opgeknapte zaag naar een timmerman met een eigen zaak. Gered gereedschap maakt er werk van. De werkplaats Gered Gereedschap Deventer bestaat dit jaar 15 jaar. We zijn er trots op, om te melden dat we in de afgelopen 15 jaren in totaal ca. 35.000 stuks gereedschap geleverd hebben aan technische scholen en plattelands projecten, voornamelijk in Afrika.

Gered Gereedschap steunt (leerling) vakmensen in ontwikkelingslanden met kennis, kunde en middelen. Wij leveren allerlei ambachtelijk gereedschap voor bijv. timmerlieden, metselaars, loodgieters, metaalbewerkers etc. . Dat gaat van een ijzerboortje, metalen schaaf, combinatietang, bankschroeven, klauwhamer, soldeerbout, draad-tapset, buigijzer, elektrische boormachine, waterpas, etc. We geven gebruikte spullen, die anders weggegooid zouden worden, een tweede leven.

Mensen in Nederland die niet meer in het betaalde arbeidsproces mee doen hebben een gezellige en zinvolle tijdsbesteding. Een 20 tal vrijwilligers knapt in onze werkplaats aan de Spanjaardsdijk oud gereedschap op. Het komt er weer als nieuw uit te zien. Dit gereedschap wordt ingezameld bij een aantal inzamelpunten in de gemeente Deventer en bij particulieren.

We vinden het leuk om u ons werk en de werkplaats te laten zien. Daarom is iedereen van harte welkom op onze werkplaats op onze open dag.

Zaterdag 15 september 2018 van 11:00 – 13:00 uur. Spanjaardsdijk 92-B Lettele