Zaterdag 1 september Groots Hollands op het Grote Kerkhof in Deventer
DEVENTER – Speciaal in het kader van het 1250 jarige bestaan van Deventer, is er op het Grote Kerkhof op zaterdag 1 september tijdens de Grote Kick Off één groot meezing spektakel: Groots Hollands! Presentator Willie Oosterhuis zal met zijn o-zo bekende riedeltje de volkszangers/zangeressen aankondigen.

Iemand die zeker niet op deze Hollandse avond mag ontbreken, is Jaman. De geboren en getogen Deventenaar trad van kinds af aan al op in de cafés van Deventer. Van zijn hobby maakte hij zijn professie en sinds 2011 scoort hij hit na hit waaronder ‘Spoken bestaan niet’, ‘Zwevend op wolken’ en ‘’Blikken of blozen’. Hij viert deze avond dat hij 15 jaar in het vak zit.

Jannes, zanger van het levenslied, is bekend van het Mega Piratenfestijn en gekroond tot Koning der Piraten. Met hits als ‘Zwevend naar ’t geluk’, ‘Adio Amore Adio’ en ‘Jannes hitmedley’ speelt hij menig zaal plat. Met zijn gouden en platina platen en een uitverkocht Gelredome is hij misschien wel de grootste volkszanger van Nederland.

Samantha Steenwijk, bekend van de programma’s Bloed Zweet en Tranen en The Voice, heeft een dijk van een stem. De volkszangeres weet als geen ander een feestje te bouwen en is een graag geziene gast bij de TROS Muziekfeesten en Toppers in Concert.

Verschillende lokale helden zoals Joey Kramer, Roy van Eldik, Marcel Beltman en Jeffrey Pasie maken het verjaardagsfeest van Deventer compleet.

Kaarten voor Groots Hollands zijn in de voorverkoop verkrijgbaar voor €12,50 via www.burgerwesshuis.nl of bij de Deventer VVV-winkel, Boekhandel Praamstra, Musicshop Disc of Plato Deventer.

Op de dag zelf zijn de kaarten bij de kassa voor €15,- te verkrijgen. Het feest begint om: 19.00 uur en eindigt om 24:00 uur.

Dit concert maakt onderdeel uit van de Grote Kick Off X Deventer 1250 georganiseerd door Burgerweeshuis en Evenementenbureau VVV Deventer, met op 30 augustus de Jeugd van Tegenwoordig, 31 augustus Anouk en op 2 september het Orkest van het Oosten.

Vorig artikel8 september Open monumentendag De Gasfabriek
Volgend artikelColumn Erik Langs de Lijn: Niet in de war raken