DEVENTER Op zaterdag 15 september wordt door de Gemeente Deventer, met bescheiden hulp van Veteranen Deventer, de jaarlijkse Veteranendag georganiseerd.  Ook dit jaar mochten we samen met de gemeente brainstormen over een geschikte en ludieke locatie, aantrekkelijk programma en voor ieder wat wils. Elke veteraan, woonachtig in de gemeente Deventer, krijgt zeer binnenkort de persoonlijke uitnodiging via de post thuisgestuurd.

Uitnodiging

Het programma vanuit de gemeente zal dit jaar van 13.00 – 16.00 uur zijn. Dit alles krijgt u duidelijk te lezen in de uitnodiging die binnenkort dus volgt!

Dit jaar zal voor het eerst Veteranen Deventer het ”na-programma” organiseren in samenwerking met café de Heeren.
Op 22 mei jl. opende Niels van Bockel in samenwerking met café de Heeren een Veteranencafé.
Samen met Majoor Marco Kroon en (voormalig) burgemeester Andries Heidema werd toen het café onder grote belangstelling geopend. Op elke derde dinsdag van de maand kunnen de Deventer veteranen en het thuisfront elkaar gezellig ontmoeten in café de Heeren. Inmiddels heeft van Bockel een team met actieve veteranen en een thuisfronter weten te enthousiasmeren om meer te kunnen betekenen voor de Deventer veteranen. De doelstelling is het bevorderen van de maatschappelijke erkenning en waardering voor veteranen en hun thuisfront. Door de opening van het café hopen zij ook meer jonge veteranen aan te trekken.

Dit jaar nodigt Veteranen Deventer de u uit in het Veteranencafé De Heeren (Brink 72 Deventer), voor een gezellige napraat, drankje en een overheerlijke ‘Blauwe Hap’ van 17.00 – 20.00 uur. Voor slechts een kleine persoonlijke bijdrage (10 euro p.p.) serveren zij in samenwerking met de beste koks van de Heeren voor de veteraan en het thuisfront een overheerlijke Blauwe Hap inclusief een drankje naar keuze.

Opgave

De meeste veteranen die werkzaam zijn (geweest) bij Defensie kennen de Blauwe Hap. Dit overheerlijke Indische eten verbind de veteranen. Juist omdat het zo bekend is op elke kazerne, luchtmachtbasis of marinehaven. En daardoor wordt het gevoel weer gecreëerd even terug te zijn in de diensttijd. Wilt u ook lekker genieten van deze gezelligheid en dit heerlijke eten? Veteranen kunnen zich opgeven voor woensdag 5 september via: activiteiten@veteranendeventer.nl

Vorig artikelSchippersvereniging boos om gesloten haven
Volgend artikelMega bijbel op Deventer boekenmarkt