vrijdag, 23 februari 2024
FOTO: Pieter Leeflang

Quiltersgilde viert 35 jarig bestaan in Lebuïnuskerk

DEVENTER – De Quiltersgilde vierde van donderdag 6 tot zaterdag 8 september hun 35 jarige bestaan met een tentoonstelling in de Lebuinuskerk. De Tentoonstelling werd geopend door de voorzitter van de Gilde, ook wethouder Carlo verhaar hield een praatje. Muziekanten Beth en Flo traden op midden in de kerk.

De rest van de dagen werden er meerdere schilderijen en andere soorten kunst tentoongesteld. Ook werden er demonstraties gehouden, zoals over het ontwerpen van een Artquilt.

De Quiltersgilde is een verenging die tentoonstellingen organiseert waar mensen hun Quilts kunnen tentoonstellen. Ook brengen de Quiltersgilde elke drie maanden een blad uit waarin al het Quiltnieuws wordt besproken.

Een quilt is een doorgestikte deken. Hij wordt gemaakt van drie lagen textiel die op elkaar genaaid worden door middel van quilten

error: Content is beschermd!!!