DEVENTER – Op zaterdagavond 13 oktober 2018 is de historische Bergkerk in Deventer het toneel van hedendaagse kunst en muziek uit Turkije. Om 19.00 uur gaan de deuren voor u open. U krijgt dan de gelegenheid om kennis te maken met de werken van de hedendaagse kunstenares Gönül Albayrak, de gerenommeerde Turkse kunstenaar Genco Gülan en de Turkse designer Mânâ Yıldız.

Gönül Albayrak (1973) is een Nederlands Turkse kunstenares. Ze studeerde in 2011 af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. In 2012 won zij de Buning Brongers Prijs. De schilderijen van Albayrak gaan over vrouwen. Vrouwen in filmische scènes in een omgeving van patronen en motieven.

Genco Gülan is een conceptueel, contextueel nieuwe media kunstenaar. Hij gelooft in de artistieke toekomst van bio-technologie, kunstmatige intelligentie, en digitale communicatie.

De Turkse ontwerper/ designer Mânâ Yıldız studeerde aan de Design Academy in Eindhoven en ontwerpt voornamelijk serviesgoed. Licht van gewicht, verfijnde en subtiele ontwerpen met interessante kleurencombinaties zijn kenmerken van haar werk.

Om 20.00 uur wordt de avond officieel geopend met een prachtig concert.

De muzikale leiding is in handen van de componist/pianist Selim Doğru. Met zijn 20-tallige orkest zal hij het publiek laten genieten van schitterende internationale klanken. Het repertoire is gevarieerd en loopt uiteen van klassiek tot pop tot Turks, maar ook opera. De componist/pianist Selim Doğru (1971) is geboren en getogen in Istanbul. Hij studeerde aan de Marmara universiteit, aan het conservatorium van Rotterdam en aan de Hogeschool voor de kunsten in Utrecht.

Het concert duurt tot 22.30 uur. Na afloop is er gelegenheid om een drankje en een hapje te nuttigen en om de kunstwerken te bewonderen.

Toegang is gratis. De expositie loopt door tot zondag 28 oktober 2018

Openingstijden dinsdag t/m zondag

11.00 uur-17.00 uur

Contactgegevens

Turkey Consultancy (www.turkeyconsultancy.nl)

Irma Hagenouw 06 835 50 567 / Hasan Şenok 06 520 88 748

Vorig artikelCentrumgarage viert jubileum met bijzonder boek
Volgend artikelCelstraffen duo uit Deventer voor ramkraak juwelier en diefstal