DEVENTER – Op zaterdag 22 september zijn er in het kader van Nationale Burendag allerlei activiteiten op de locaties Speeltuin De Zandweerd, Speeltuin de IJssel en Wijkcentrum Bij de Halte (locatie Corel). Rijd mee met de paardentram en bezoek alle drie de locaties!

Het thema dit jaar is ‘Natuurlijk Spelen’. Vies worden verplicht! In de speeltuinen geeft de Deventer Schoon Familie een duurzame ‘les’ door een 3D printer te laten printen met stroom van gerecycled materiaal. Verder is er op alle drie de locaties een workshop Bosparfum maken. Het Jongerenwijkteam organiseert op de drie locaties Kanjam: een spel waarbij je een frisbee in tonnen gooit.

Verder zijn nog verschillende activiteiten op de locaties zelf. Zo kun je bij Bij de Halte maskers maken van gerecycled materiaal van Kringloopwarenhuis ‘Het Goed’. Verder zijn er ‘duurzame spelletjes’ voor jong en oud.

Speeltuin De Zandweerd heeft een doorlopend programma met o.a. unplugged muziek van een singer-songwriter, camouflage en bosfiguren schmink, straattheater, kramen en demonstraties met hond van de Deventer Schaapskudde.

Speeltuin de IJssel begint om 11.00 uur en heeft oud-Hollandse spelen, suikerspin, boogschieten, springkussen en stormbaan voor jong en oud en lootjes trekken.

Locaties:

Speeltuin De Zandweerd (bandenspeeltuin): Everhard van Reijdtstraat 10 (aanvang 13.00 uur)

Speeltuin de IJssel: Kersenstraat 2 (aanvang 11.00 uur)

Wijkcentrum Bij de Halte: locatie Corel, Zwolseweg 190 A (aanvang 13.00 uur)

Tussen 12.00 en 16.00 uur rijdt er een paardentram tussen de drie locaties.

Burendag op de Zandweerd wordt georganiseerd door Bewonersvereniging Zandweerd, Wijkcentrum Bij de Halte, WSV De Zandweerd, WSV de IJssel en Jongerenwerk van Raster Welzijn. De dag wordt mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van WijDeventer.

Programma Burendag locatie Buurthuiskamer, Bij de Halte (Corel)

Zwolseweg 190a

13.00 – 17.00 uur: diverse ‘Duurzame spelletjes’ voor jong en oud. Workshop ‘Maskers maken van gerecycled materiaal’ met materiaal van Kringloopwarenhuis ‘Het Goed’.

14.15 – 15.15 uur: demonstratie Jongerenwijkteam; Kanjam (een spel waarbij je een frisbee in tonnen gooit)

15.30 – 16.30 uur: workshop ‘Bosparfum maken’ door Roserijn Natuurbelevingen

Programma Burendag locatie Speeltuin De Zandweerd (bandenspeeltuin)

Everhard van Reijdtstraat 10

13.00 – 17.00 uur: doorlopend programma met o.a. unplugged muziek van een singer/songwriter, camouflage en bosfiguren schmink, straattheater, kramen en demonstraties met hond door de Deventer Schaapskudde op het grasveld.

13.00 – 14.00 uur: workshop ‘Bosparfum maken’ door Roserijn Natuurbelevingen

13.00 – 14.30 uur: workshop 3D printer laten printen met stroom van gerecycled materiaal o.l.v. de Deventer Schoon Familie

15.30 – 16.30 uur: demonstratie Jongerenwijkteam; Kanjam (een spel waarbij je een frisbee in tonnen gooit)

Programma Burendag locatie Speeltuin de IJssel

Kersenstraat 2

11.00 – 23.00 uur: oudhollandse spelen, suikerspin, boogschieten, springkussen/stormbaan voor jong en oud, lootjes trekken.

13.00 – 14.00 uur: demonstratie Jongerenwijkteam; Kanjam (een spel waarbij je een frisbee in tonnen gooit)

14.15 – 15.15 uur: workshop ‘Bosparfum maken’ door Roserijn Natuurbelevingen

15.00 – 16.30 uur: workshop 3D printer laten printen met stroom van gerecycled materiaal o.l.v. de Deventer Schoon Familie

Vorig artikelAfsluiting seizoen Spelen op de Brink
Volgend artikelColumn Erik Langs de Lijn: Onderschatting