maandag, 27 mei 2024

City Deal steden bijeen in Deventer

DEVENTER – De vertegenwoordigers van de 10 City Deal steden komen vrijdag 28 september in Deventer bijeen. Partners in deze vierjarige publiek-private samenwerking gaan in gesprek over actuele klimaatadaptatiethema’s, lessen en inzichten die de afgelopen twee jaar zijn opgedaan en de manier waarop de steden de aanpassing aan de klimaatveranderingen willen versnellen.

’S ochtends is er een excursie langs voorbeeldprojecten in Deventer. Deelnemers leren zo hoe de stationsomgeving klimaatbestendig is ingericht (inclusief de spoortunnels) en welke duurzame keuzes zijn gemaakt bij de nieuwbouw van het stadhuis. Regenwaterambassadeurs vertellen hoe ze bewoners stimuleren om zelf ook aan de slag te gaan. Voor wethouders is er een masterclass ‘Sturen aan klimaatadaptatie’.

Tijdens het middagprogramma wordt een mid-term review magazine gepresenteerd, is er een debat over het fenomeen risico- en adaptatiedialogen en worden ervaringen gepresenteerd met slimme, duurzame aanpakken van onderhoud, renovatie en gebiedsontwikkeling op stadswijk-niveau. Verder is er een presentatie van een Saxion-student.

Vorig artikelColumn Marcel Schoemaker: Biebeleving
Volgend artikelThijmen Jan Buiten is de 100.000ste inwoner van Deventer
error: Content is beschermd!!!