DEVENTER – In de aanloop van de deelname van de Deventer Sportploeg aan de Special Olympics in juni in de Achterhoek heeft u in Het Deventer Nieuws kunnen lezen over de voorbereidingen van de ploegen en het prachtige resultaat van 62 medailles (19 goud, 34 zilver en 9 brons) en veel, heel veel vaantjes. Zaterdag 15 september zijn de sporters voor dit mooie resultaat gehuldigd. De huldiging vond plaats tijdens de opening van de Nationale Sportweek.

 Voorafgaand aan de huldiging hebben de skeeleraars van SportiefOost.nl en de wielrenners van WSV de Zwaluwen spannende wedstrijden gereden op de wieler- en skeelerbaan. Natuurlijk begeleid door het professionele commentaar van Henk Jan Kerkhof.

 Huldiging

‘Het is een ongelooflijk grote ploeg, hoe komt het toch dat Deventer zo goed scoort met aangepast sporten?’, vraagt NOS-Sportverslaggever Maarten Tip zich af als hij samen met wethouder Liesbeth Grijsen op het podium staat om de ploeg te huldigen. ‘Het is een geweldig exportproduct voor Deventer, en daar moeten we voorzitter Kees van Hoof en zijn team de credits geven. Ik ben er in elk geval supertrots op’, is het antwoord van de wethouder.

Maarten Tip en Liesbeth Grijsen nodigen alle ploegen één voor één uit op het prachtige podium. De ruim tachtig sporters trainen allemaal bij hun eigen vereniging en dragen dan ook met trots de vlaggen van die verenigingen: AV Daventria ’06, TTV Swift, Stichting De Klup, SV Colmschate ’33, WSV De Zwaluwen, SportiefOost.nl en Budovereniging Deventer. Natuurlijk gekleed in de prachtige kleding van het Deventer bedrijf Deventrade en getooid met de behaalde medailles en vaantjes.

Enthousiast

Het was een geweldig toernooi in de Achterhoek, daar zijn alle sporters en coaches het over eens. Dat blijkt wel uit de enthousiaste reacties op de vragen die Maarten Tip stelt aan de sporters: ‘We hadden zo’n mooie locatie, het was allemaal zo goed geregeld. Dan voel je je wel heel speciaal!’ ‘Het Olympisch Dorp was zo leuk! Mooie huisjes en het ontbijt hing ’s morgens aan de deur!’ ‘Maar meedoen is het allerleukste, ik vind dat de organisatie ook een medaille heeft verdiend!’ Het publiek beloont de sporters en de coaches met een daverend applaus.

Afsluiting Jubileumjaar

Na het officiële programma sluiten sporters, coaches, werkgroep en genodigden het jubileumjaar (de Stichting Deventer Sportploeg bestaat tien jaar!) feestelijk af in een besloten bijeenkomst op het Festivalterrein. Daar worden ook de coaches en de leden van de werkgroep in het zonnetje gezet en beloond met een kalender met mooie foto’s van het toernooi in juni. Ook worden de partners, zonder wie deelname aan de Special Olympics niet mogelijk is, bedankt.

Henk Jan Kerkhof merkt op: ‘Ik vind het altijd ontzettend leuk om de Deventer Sportploeg te zien. Jullie hebben het zo goed georganiseerd, er is een groot aanbod, daar kan menig grote stad nog wat van leren.’ Dat is natuurlijk een compliment dat bestuur en werkgroep in dank aanvaarden.

Vanaf volgende week richten sporters en coaches de blik op de Special Olympics in 2020 in Den Haag!

Vorig artikel23 september COC zondagmiddagsalon 
Volgend artikelCentrumgarage viert jubileum met bijzonder boek