zaterdag, 18 mei 2024

GroenLinks wil onderzoek naar milieurisico’s rubbergranulaat

DEVENTER – De fractie van GroenLinks vraagt opnieuw aandacht voor de risico’s door het gebruik van rubbergranulaat op kunstgrasvelden. Aanleiding zijn de resultaten van het onderzoek door het RIVM die in juli zijn gepresenteerd.

Uit het onderzoek is gebleken dat het gebruik van rubbergranulaat op kunstgrasvelden schadelijk kan zijn voor het milieu in de directe omgeving van de velden. De rubberkorrels kunnen stoffen lekken die terecht komen in de grond om de velden heen en in de bagger in sloten.

Het college wilde zelf geen onderzoek uitvoeren omdat ze in afwachting was van de resultaten van dit landelijk onderzoek. Nu deze resultaten binnen zijn wil GroenLinks graag weten of het college voldoende aanleiding ziet om de verontreinigingssituatie van de bodem en het oppervlaktewater rondom de Deventer kunstgrasvelden nader te onderzoeken.

Vorig artikelFestival “Old Dèventer 2018” één van de toppers van het jaar! 
Volgend artikelDeurdweilers Daeventer vieren net als Deventer een Jubileum
error: Content is beschermd!!!