DEVENTER – Ter hoogte van de Moreelsestraat is op 21 en 22 augustus een trap geplaatst en deze is op vrijdag 31 augustus geopend door wethouder Frits Rorink. De werkgroep Kwaliteitsverbetering Rembrandtkade/Zwerfafval van Bewonersvereniging Zandweerd heeft het dan toch voor elkaar gekregen: een betonnen trap is op 21 en 22 augustus op de dijk neergelegd.

Waarom een trap? 

De meeste bewoners gebruiken de afgang ter hoogte van de Moreelsestraat. Deze afgang wordt erg glad en is voor veel mensen moeilijk begaanbaar, ook wanneer je een kinderwagen of buggy bij je hebt. Laat staan een mindervalide bewoner.

Tijdsbalk

Op 26 september 2017 hebben we een positieve aanvraag gedaan bij het Wijkteam van de Zandweerd. Hierna is de groep met de nodige vergunningen bezig gegaan. Met name Bert ten Voorde heeft met zijn doorzettingsvermogen heel veel bereikt, anders was de trap er waarschijnlijk niet gekomen.

Vergunningen zijn door ons aangevraagd, in samenspraak met onze

wijkmanager K. Sluiter van de gemeente en van de afdeling Vergunningen.

Er is heel veel overleg geweest met o.a. gemeente, waterschap, ambtenaren van Ruimte voor de Rivier, Witteveen en Bos, firma PloegAM en vele anderen.

Op 21 en 22 augustus is de trap geplaatst op de dijk en wij zijn blij dat deze trap er ligt, mede gezien de veiligheid van de bewoners.

Vorig artikelDe Grote Kick-Off in jubileumjaar diverser en grootser dan ooit!
Volgend artikelVOSbeeld: nieuw en toch vertrouwd