DEVENTER – Op vrijdag 9 november staat weer een Meet & Eat avond gepland. Tweemaal per jaar organiseert Stichting Present deze bijzondere ontmoetingsavonden, in samenwerking met het COA-AZC Schalkhaar (Deventer) en Vluchtelingenwerk (Twello). Ook al is de instroom van vluchtelingen nu een stuk minder dan een paar jaar geleden, er is nog steeds veel animo bij de bewoners van het AZC en nieuwe plaatsgenoten, om kennis te maken met de Nederlandse cultuur en gewoontes. Maar vooral om elkaar te ontmoeten.

Tijdens een Meet & Eat avond ontvang je als gastgezin twee (of meer) vluchtelingen aan tafel en ga je samen eten. Samen eten verbindt, de ontmoeting helpt in de integratie en er ontstaat zoveel meer begrip over en weer.

Juist de ontmoeting is ook van grote waarde voor de gastgezinnen. Een greep uit de reacties:

“We hebben veel begrip gekregen voor hun situatie, maar ook gezellige, hartverwarmende mensen ontmoet!”

 “Wij hebben een ontzettend gezellige avond gehad met onze gasten. We hebben gelachen, gehuild, gezongen en uiteraard gegeten met elkaar. Het was voor ons allemaal een bijzonder mooie ervaring. Wij houden zeker contact met elkaar…”

Vind je het leuk om zo iets voor vluchtelingen te betekenen? Dan zijn we op zoek naar jou! Aanmelden als gastgezin kan via www.presentdeventer/gastgezin. Je kunt zelf aangeven of je in Deventer of in Twello mee wilt doen en voor hoeveel mensen er plaats is aan tafel. Informatie over tijdstippen en waar je je gasten kunt ophalen, staat op de website. Wacht niet te lang, meld je aan vóór 31 oktober!