DEVENTER – Op 18 oktober van 11:30 tot 13:30 gaat de Vrijwilligers Centrale Deventer aan tafel met ambtenaren en wethouders, bewoners en professionals van het COA en organisaties in Deventer om te lunchen in de IJsselzaal van de Gemeente Deventer. Samen maken deze partijen het mogelijk om wekelijks mensen zonder verblijfsvergunning vrijwilligerswerk te laten doen en te participeren in de Nederlandse samenleving

Afgelopen anderhalf jaar hebben verschillende activiteiten plaatsgevonden en zijn er door de Vrijwilligers Centrale Deventer meer dan 700 matches gemaakt bij het AZC Schalkhaar. Naast een lekkere lunch verzorgt door de gemeente Deventer kijken we naar de toekomst om niet alleen mensen in de opvang maar ook statushouders van Deventer te activeren en te participeren.

Doet een bewoner van het AZC 5 keer vrijwilligerswerk dan ontvangt hij/zij een certificaat van deelname. Op 18 oktober laten bewoners van het AZC hun waardering blijken door een certificaat te overhandigen aan de organisaties.

Meer weten over het project kan per mail of telefonisch.  Neem dan contact op met michieltenbulte@vcdeventer.nl 06 33 055 199

Vorig artikelTweede Kamer wil spoor tussen Deventer en Zwolle aanpakken
Volgend artikelDe Zonnewijzer Diepenveen start een Praktijkgroep