DEVENTER – Het treintraject Zwolle-Arnhem wordt aangepakt. Dat heeft de Tweede Kamer vandaag besloten door een motie aan te nemen, daardoor komt er meer geld voor het verbeteren van treinverbindingen. De investeringen moeten er onder meer toe leiden dat het enkele spoor tussen Olst en Deventer wordt verdubbeld. CDA, VVD en ChristenUnie dienden de motie in. Op deze manier hopen de fracties de dienstregelingen te verbeteren.

Volgens D66 Kamerlid Jetten ligt de bal nu bij de staatssecretaris. “De staatssecretaris moet nu met ProRail aan de slag om deze knelpunten aan te pakken.”

Eind dit jaar zal de staatssecretaris aan de Tweede Kamer bekend maken welke vervolgstappen worden genomen. Behalve in Overijssel, wil de Tweede Kamer ook in Gelderland en Noord-Brabant de treinverbindingen verbeteren.

Vorig artikelVVD Deventer zet vraagtekens bij sprintbaan Engestraat
Volgend artikelAan de slag gaat lunchen bij de gemeente Deventer