DIEPENVEEN – Op de Zonnewijzer is alweer een aantal jaren een leerkracht werkzaam die werkt met de verrijkingsgroep. Dit is een groep waarin kinderen die cognitief en theoretisch op hoog niveau presteren uitgedaagd worden. De kinderen werken vanuit de Pittige Plus torens aan moeilijke en uitdagende opdrachten.

Naast deze verrijkingsgroep wil de school dit schooljaar, als eerste school in Deventer, starten met een praktijkgroep. Kinderen uit de groepen 6 t/m 8 die meer praktisch zijn ingesteld en na groep 8 zullen uitstromen op praktijk- of basisniveau zullen hier op praktische vaardigheden worden uitgedaagd. Het streven is om na de kerstvakantie te starten. Op dit moment is de werkgroep die bestaat uit twee leerkrachten en een intern begeleider, bezig met de voorbereidingen. Er is een mooie samenwerking  gezocht met het Voortgezet Onderwijs  én met bedrijven en instellingen en alle partijen zijn ronduit enthousiast! De bedoeling is dat de leerlingen lekker bezig gaan, de school uitgaan en gebruik gaan maken van de ruimtes om hen heen. Ze kunnen bijvoorbeeld gebruik maken van de praktijkruimtes van het Voortgezet Onderwijs.

De periode tussen de herfst- en kerstvakantie is een tussenfase, waarin de praktijkgroep met het project “Wereldgerechten” aan de slag zal gaan. Dit project komt uit de nieuwe methode voor wereldoriëntatie, Blink de Wereld geïntegreerd, en zal voor deze praktijkgroep worden aangepast. Al met al voor de Zonnewijzer weer een mooie uitdaging om de kinderen de ruimte te geven om te groeien.

Vorig artikelAan de slag gaat lunchen bij de gemeente Deventer
Volgend artikelSluiten spoorwegovergangen brengt ‘het mooiste rondje van Diepenveen’ in gevaar