DEVENTER – Iedereen weet het: roken is niet gezond. Toch vinden veel mensen het lastig om afscheid te nemen van de sigaret. Daarom wordt op maandag 8 oktober ‘Salland rookvrij’ georganiseerd door Huisartsen Coöperatie Deventer en Omstreken (HCDO), Salland Zorgverzekeringen en Tactus Verslavingszorg. Een gratis informatieavond vol tips en advies voor iedereen die wil stoppen met roken.

De avond is erop gericht om mensen te helpen bij het succesvol stoppen met roken. Na een korte inleiding is er een informatiemarkt waar mensen hun vragen kunnen stellen. Dat kan aan een voedingsdeskundige, beweegmakelaar, mindfulnessdeskundige, preventiewerker verslavingszorg, geslaagde stopper en een arts. Na de pauze worden de meest gestelde vragen behandeld. En natuurlijk komt er antwoord op de vraag wat je deze keer anders kan doen om ècht te stoppen met roken.

De informatieavond past in het streven om van Salland een rookvrije regio te maken. Een initiatief om kinderen in een rookvrije omgeving, zonder verleidingen en met goede voorbeelden om zich heen, op te laten groeien Landelijk staat de maand oktober in het teken van Stoptober, de challenge om 28 dagen niet te roken.

De informatieavond is maandag 8 oktober van 19.00 tot 21.45 uur in de Ichtuskerk aan de Holterweg 6 in Colmschate. De avond is gratis bij te wonen en mensen kunnen zich aanmelden via info@hcdo.nl

Vorig artikelDoe uzelf een plezier en chip uw huisdier!
Volgend artikelJackies opent nieuw en tijdelijk Art en Food restaurant