DEVENTER – Voorafgaand aan het nieuwe schooljaar stonden overal borden langs de kant van de weg met de woorden ‘Waar ga jij naartoe?’, een letterlijke vertaling van de Latijnse woorden ‘Quo Vadis?’. Bij de start van het nieuwe schooljaar waren dat borden met de tekst ‘Ik ga naar … de scholen van Quo Vadis’.

Maar wie zijn wij nou eigenlijk?

Stichting Quo Vadis is een scholengemeenschap van 17 basisscholen verdeeld over Almelo, Deventer en omgeving. Elke school heeft zijn eigen identiteit, maar kent wel drie gemeenschappelijke pijlers, namelijk: onderwijs van topkwaliteit, respectvol gedrag voor jezelf & anderen en oprechte aandacht voor kind & ouder.

Met name dit laatste punt wordt steeds vaker onder de aandacht gebracht en komt voornamelijk voort uit het feit dat onderzoek heeft aangetoond dat een goede relatie tussen kind en ouder van essentieel belang is voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind en bovendien bijdraagt aan goede presentaties op school.

Een ouder kent zijn of haar kind natuurlijk het best en dat willen wij als organisatie graag erkennen. Mede daarom vindt Stichting Quo Vadis het enorm belangrijk om de ouders intensief te betrekken bij het onderwijsbeleid van onze scholen. Wij zien de ouders als educatief partner en vanuit onze visie willen wij de ouders daarom graag nadrukkelijk betrekken bij de beslissingen die wij nemen. Samen met de ouders vormen wij het meest stevige fundament voor de toekomst van jouw kind en met elkaar kunnen wij ons onderwijs naar een hoger niveau tillen!

Dit is waar wij bij de basisscholen van Quo Vadis naartoe willen!

Vorig artikelColumn Marcel Schoemaker: La primavera
Volgend artikelPolitie houdt verdachte van plofkraak Schalkhaar aan