vrijdag, 24 mei 2024
FOTO: Sportclub Deventer

Sportclub Deventer boekt moeizame overwinning op V en L

DEVENTER – Sportclub Deventer zette een matig wedstrijd om in winst afgelopen zondag. Laagvlieger V & L werd met 3-1 verslagen in eigen huis. Na een vrij weekend mocht de ploeg van Johan van Ommen weer aantreden tegen het laag geklasseerde V en L. Die hadden wat recht te zetten na de 11-0 nederlaag tegen CCW vorig weekend.

Sportclub trad aan zonder de afwezige Burak Kazci en Daan Vegelin, maar daar tegenover stond de terugkeer van Hamza Loukili en de jonge Allusine “Luzman” Bah in het basiselftal.

De ploeg had als opdracht meegekregen om snel de wedstrijd te beslissen, om niet weer zoals twee weken terug, zichzelf onnodig moeilijk te gaan maken. Maar dat ging niet van harte afgelopen zondagmiddag. V en L was niet van plan om weer zo afgeslacht te worden en hield aardig stand. De 1-0 van Martin Kok kwam pas in de 24ste minuut op het scorebord. Dit was tevens de ruststand.

In de rust was trainer Van Ommen niet echt blij met het vertoonde spel en daardoor mochten Elvis Selimovic en Damian Dziegielewski in de kleedkamer achterblijven. Helaas waren zij de pineut, maar volgens Van Ommen kon hij er wel 8 of 9 spelers wisselen in de rust.

Van een schokeffect was helaas weinig sprake, sterker nog: de bezoekers maakten vlak na rust de gelijkmaker. Zo mocht Sportclub Deventer weer van vooraf aan beginnen. Een goeie actie van ‘Luzman’ was de aanleiding tot een toegekende strafschop, nadat er hands was gemaakt door een verdediger van V en L. Hamza Loukili mocht aanleggen en schoot zijn eerste competitiedoelpunt binnen.

Na de 2-1 bleef SCD aandringen om de beslissing te maken en die kwam uiteindelijk in de 80ste minuut. Tom Linker pikte zijn doelpunt mee in zijn eerste wedstrijd voor Sportclub Deventer: 3-1 en de wedstrijd was beslist. Na zijn assist bij de 3-1 mocht Hamza Loukili naar de kant en kon A-junior Wessel Geerlink de wedstrijd volmaken.

Weer geen beste wedstrijd van Sportclub kant, maar het is toch ook fijn als je slechte wedstrijden winnend afsluit. De selectie en staf zijn het er allemaal mee eens dat het wel beter moet, om niet nu al averij te gaan oplopen. Volgende week zondag 14 oktober wacht namelijk de altijd lastige uitwedstrijd tegen Terwolde.

Wedstrijd Sportclub Deventer 1 – V en L (ruststand 1-0, eindstand 3-1)

Opstelling SCD: Van Emmerik, Willemsen, M. Kazci, Nijboer, Van Beijnum, Dziegielewski (Westervoorde), A. Yahya, M. Kok, Loukili, Wessel Geerlink, Selimovic (Linker), Bah

Vorig artikelGrootouderdag in de Nieuwe Deventer Bibliotheek
Volgend artikelHorecabedrijf aan de IJssel komt steeds dichterbij
error: Content is beschermd!!!