DEVENTER – De VVD in Deventer wil dat bouwers van paasvuren de garantie krijgen dat ze “de traditie kunnen voortzetten”. De gemeente Deventer heeft geld gereserveerd voor een campagne om burgers bewust te maken van de gezondheidsrisico’s van het verbranden van hout.

“Als VVD vragen we ons nu af, op welke manier de paasvuren bij deze campagne worden betrokken. Het zou jammer zijn als we het kind met het badwater weggooien en deze eeuwenoude verbindende traditie zulke strenge restricties opleggen, dat ze in feite de nek wordt omgedraaid”, zegt VVD-raadslid Bas Donkers.

RIVM
Afgelopen dinsdag meldde het RIVM dat de uitstoot van fijnstof door paasvuren gelijk is aan de uitstoot van fijnstof tijdens de jaarwisseling. Dat komt neer op een half procent van de totale jaarlijkse uitstoot in Nederland.

Vorig artikelInformatieavond ‘Salland Rookvrij’ gaat niet door
Volgend artikelOktoberfest in het Hof van Colmschate door De Deurzakker Daeventer